چشم‌انداز نفت ، تیره و تار است

در پی بروز نگرانی‌ها در مورد رشد کند اقتصاد جهانی و افزایش نرخ بهره، بهای نفت امروز کاهش یافت؛ نفت برنت نیز از همین قاعده پیروی کرد.

به گزارش شهرقشنگ آنلاین به نقل از رویترز، بهای نفت در روز دوشنبه کاهش یافت؛ در همین راستا، بهای معاملات آتی نفت برنت پس از 0.8 درصد افزایش در روز جمعه، با 0.4 درصد یا 27 سنت کاهش، به 75.14 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز پس از بسته‌شدن 1.1 درصدی در جلسه‌ی قبل، به 70.36 دلار در هر بشکه رسید که 0.4 درصد یا 28 سنت کاهش داشت.
در حالی که WTI دومین افت سه ماهه را تجربه کرد، برنت برای چهارمین فصل متوالی تا پایان ژوئن سقوط کرد و این سقوط تحت تأثیر وضعیت رشد دو اقتصاد برتر جهان، ایالات متحده و چین بود که سرعت خود را در سه ماهه‌ی دوم از دست داد. گفتنی است نگرانی‌ها در مورد کندی اقتصاد جهانی و افزایش احتمالی بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا، نه‌تنها تأثیر عمیقی بر قیمت‌ها داشت، بلکه در سایه‌ی کاهش تولید اوپک پلاس، پیش‌بینی‌ها درباره‌ی کاهش عرضه را نیز خنثی کرد.

سازمان اوپک
البته پس از آن که داده‌های روز جمعه نشان داد که تورم ایالات متحده همچنان فراتر از هدف 2 درصدی بانک مرکزی است و انتظارات برای افزایش مجدد نرخ بهره را برمی‌انگیزد، بر ترس‌ها درباره‌ی کندی اقتصادی بیشتر دامن زد که به نوبه‌ی خود می‌تواند به تقاضای سوخت لطمه وارد کند.
بدیهی است که نرخ‌های بهره‌ی بالاتر علاوه بر آنکه می‌تواند گام مؤثری در مسیر بهبود دلار بردارد، کالاها را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند و همچنین تقاضای نفت را کاهش می‌دهد.
تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشتی به تفسیر نادرست در مورد نرخ‌ها اشاره کردند که بر شدت نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز تقاضا می‌افزاید.
اما براساس نظرسنجی نفت ژوئن رویترز، اقتصاددانان و تحلیلگران پیش‌بینی قیمت برنت خود را برای سال 2023، به 83.03 دلار در هر بشکه کاهش دادند.
اما نظرسنجی بخش خصوصی حاکی از کاهش رشد فعالیت کارخانه‌ها در چین، به عنوان بزرگترین واردکننده‌ی نفت خام جهان، در ماه ژوئن است و انگیزه‌ی قدرتمند این کاهش نیز، ضعف در بخش احساسات و جذب نیرو به دلیل عدم رونق اقتصادی است.
با این حال، برخی تحلیلگران بر این باورند که در بحبوحه‌ی تکمیل تدریجی ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده و پس از آنکه عربستان سعودی، صادرکننده‌ی بزرگ نفت، در ماه جولای، کاهش تولید یک میلیون بشکه‌ای خود را در روز آغاز کند، عرضه‌ها کاهش یافته و متعاقب آن، افزایش قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد.

افزایش قیمت نفت
تینا تنگ، تحلیلگر سی‌ام‌سی مارکتز با اشاره به کاهش بیشتر تولید توسط اوپک که به هدف حفظ ثبات در بازار نفت صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: «کاهش‌های چندگانه اوپک پلاس قیمت نفت را بالاتر از سطوح کلیدی نگه داشته است.»
داده‌های بیکر هیوز نشان داد که سکوهای نفتی ایالات متحده در هفته‌ی گذشته با یک واحد کاهش به 545 رسید که در واقع پایین‌ترین سطح آنها از آوریل 2022 تلقی می‌شود، در حالی که سکوهای گازی با 6 کاهش به 124 رسیدند که نمایانگر پایین‌ترین میزان از فوریه 2022 است.
با این حال، پیرو افزایش تولید در عراق و نیجریه که تأثیر کاهش تولید سایرین را محدود کرد، آخرین نظرسنجی رویترز حاکی از آن است که تولید نفت اوپک در ماه ژوئن تنها کاهش اندکی را تجربه کرده است.
افزون بر آن، براساس اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز جمعه، تولید نفت خام آمریکا در آوریل به 12.615 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که کمترین میزان از فوریه تاکنون است.
و در نهایت در حوزه‌ی داده‌ها و رویدادهای کلیدی، سرمایه‌گذاران برای دریافت سرنخ‌های بیشتر در مورد عرضه، منتظر کنفرانسی هستند که اواخر این هفته به میزبانی سازمان کشورهای صادرکننده‌ی نفت (اوپک) برگزار می‌شود.

۱۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
کد خبر: 7485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =