۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
کد خبر: 6992
روند نزولی نفت امتداد یافت

در پی بروز نگرانی‌ها در مورد اثرات نرخ بهره‌ی بالاتر بر کاهش تقاضا و کندی اقتصادی، بهای نفت خام و برنت با کاهش مواجه شد.

به گزارش شهرقشنگ آنلاین ، بهای نفت روز پنج‌شنبه پس از سقوط روز قبل، روند نزولی را امتداد داد، در همین راستا بهای معاملات آتی نفت برنت با 21 سنت یا 0.3 درصد کاهش به 72.99 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با 20 سنت یا 0.3 درصد کاهش، به 68.07 دلار در هر بشکه رسید.
این روند به پشتوانه‌ی داده‌هایی اتفاق افتاد که بیان می‌کرد تولید صنعتی و رشد خرده‌فروشی چین در ماه می، به پیش‌بینی‌ها بی‌توجه بوده و از این رو، بر نگرانی‌ها در مورد بهبود ضعیف اقتصادی در بزرگترین واردکننده‌ی نفت جهان دامن زد.
هر دو معیار در روز چهارشنبه با سقوط 1.5 درصدی، این نگرانی را برانگیختند که اعمال نرخ بهره‌ی بالاتر، کندی اقتصاد و کاهش تقاضای نفت را در پی خواهد داشت و این امر به دنبال پیش‌بینی فدرال رزرو آمریکا مبنی بر ضرورت افزایش بیشتر نرخ بهره در سال جاری اتفاق افتاد.

از سوی دیگر، داده‌های چین در روز پنج‌شنبه که حکایت از افول رشد اقتصادی در این کشور داشت، نتوانست قدمی برای کاهش نگرانی‌های تقاضا بردارد.
از منظر تأمین کالا، تولید صنعتی چین در ماه می 3.5 درصد رشد کرد که اندکی کمتر از رشد 3.6 درصدی مورد انتظار تحلیلگران در نظرسنجی رویترز بود و همچنین نسبت به رشد 5.6 درصدی در ماه آوریل نیز رقم کمتری را به تصویر می‌کشید، و علت اصلی این کاهش از آنجا نشأت می‌گیرد که تولیدکنندگان با تقاضای ضعیف در داخل و خارج از کشور دست به گریبان بوده‌اند.در کنار این‌ آمار، خرده‌فروشی این کشور، که البته معیاری کلیدی برای اطمینان مصرف‌کننده است، علاوه بر آنکه نتوانست به پیش‌بینی‌های رشد 13.6 درصدی برسد، در رقمی کوچکتر نسبت به 18.4 درصد ماه آوریل، تنها 12.7 درصد افزایش یافت.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر بازار در فیلیپ نوا، با تاکید بر تاثیرگذاری داده‌های مأیوس‌کننده‌ی چین بر قیمت نفت، خاطرنشان کرد: «بهبود اقتصادی چین پس از کووید مسیر پر دست‌اندازی بوده است و آنچه مسلم است وضعیت اقتصادی آرام سه‌ماهه‌ی اول، هر گونه پیش‌بینی از احیای چین را از مسیر منحرف کرده است.. یادآوری می‌کنم که این پیش‌بینی‌ها حاکی از رسیدن تقاضای جهانی نفت به بالاترین حد است.»بر اساس داده‌های اداره‌ی اطلاعات انرژی در روز چهارشنبه، در یکی دیگر از نشانه‌های کاهشی تقاضای نفت، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته‌ی منتهی به 9 ژوئن حدود 8 میلیون بشکه افزایش یافت. البته برآورد تحلیلگران کاهشی در میزان 500000 بشکه‌ بود.

موجودی بنزین و گازوئیل نیز بیش از حد انتظار افزایش یافت

تحلیلگران سیتی در یادداشتی با اشاره به شروع ضعیف فصل رانندگی، تقاضای ضمنی کلی نفت را همچنان قوی دانستند و افزودند: «در واقع، ذخایر قابل مشاهده‌ی نفت در جهان نیز به تحرک بیشتر ادامه می‌دهد.»
اما در بحبوحه‌ی نگرانی‌های بازار در مورد تقاضای ضعیف‌تر سوخت، شکی نیست که بانک مرکزی اروپا نه‌تنها هزینه‌های استقراض را در روز پنج‌شنبه به بالاترین سطح در ۲۲ سال اخیر برساند، بلکه درها را برای افزایش بیشتر باز خواهد گذاشت.
و در نهایت در چشم‌انداز سایر بانک‌های مرکزی، نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان صراحتأ بیان می‌کند که بانک انگلستان در مسیر مبارزه با تورم، کار خود را هنوز با افزایش نرخ بهره تمام نکرده است.

۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
کد خبر: 6992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =