به گزارش شهرقشنگ آنلاین مراقبه از «ایمان» و «امید» در سایه فرصتها و آسیبهای فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی، روز چهاردهم خرداد در اجتماع عظیم مردم قدرشناس و وفادار در سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، ایشان را از سرآمدان تاریخ ایران خواندند و با تبیین سه تحول بزرگی که توسط امام در سطح کشور، امت اسلامی و سطح جهان پدید آمد، گفتند: «ایمان» و «امید» امام(ره)، عامل نرمافزاری و به وجود آورنده این تحولات عظیم تاریخی بود و هرکسی و هر مجموعه و جریانی که به ایران، منافع ملی، بهبود اوضاع اقتصادی، پیشرفت کشور و عزت ملی علاقهمند است، باید همه سعی خود را در تقویت ایمان و امید مردم و جامعه به کار گیرد».
برای همه نکات و موضوعات مهم مطرح شده توسط معظم له، شاهد مثالها و مستنداتی در سطح کشور، منطقه و جهان وجود دارد که هر شهروند ایرانی و حتی غیر ایرانی علاقهمند به درک واقعیتها و شناخت ضرورتها قادر به پذیرش و فهم کامل آن است.
این سخنان و حضور دلگرمکننده، مثل همیشه، تأثیرگذار و راهگشا بود و این بار، (از دید نگارنده) نسل جوان و نوجوان، مخاطبان محوری رهنمودهای ارزشمند و داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته بودند. حفظ و تقویت «ایمان» و «امید» که در صحنههای مختلف زندگی یک انسان هدفمند بهویژه نسل جوان و نوجوان ایفای نقش کرده و ثبات قدم و سلامت اندیشه او را در زندگی تضمین میکنند، مورد تاکید چندباره رهبر انقلاب قرار گرفت، چنانچه دقت کنیم در همه سالها و مقاطع پس از انقلاب، بهخصوص از فتنه ۸۸ به بعد، «ایمان» و «امید» مورد هجمه مستقیم قرار گرفت و مهاجمان با خطوط کلی و سازمانیافته و با رنگ و لعاب بصری و صوتی و... و با این تصور اشتباه و متوهمانه که فتنه، زمینه تاخت و تاز فرهنگی و نرم (غیرنظامی) آنها را در کشور فراهم آورده، در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، تمامقد و بیوقفه به این دو اصل حیاتی تاختند و تقلا کردند تا آیندهای موهوم و مبهم از ایران را برای نسلهای جدید ترسیم کنند، از این سناریو چند هدف دنبال شده و میشود:
- به صحنه آمدن دشمنان با تمام قوا، این بار در میدان رسانه و گسترش تبلیغات کذب (با فراگیریهای اثباتشده رسانه...)
- مأیوسسازی ملت ایران در تداوم راه انسانساز و هویت آفرین انقلاب اسلامی و بزرگنمایی مشکلات و نارساییها با گرهزنی به مسائل اقتصادی و معیشتی.
- ایجاد گسست فکری و اختلافنظری بین نسلهای نقشآفرین در شکلگیری انقلاب اسلامی (پدربزرگها و مادربزرگها و پدران و مادران) با فرزندان، به تعبیر امام نوباوگان و آیندهسازان کشور.
- درگیرسازی شدید افکار عمومی و مردم با موضوعات پراکنده و بیارزش، نشر شائبهها و شایعات بزک شده در شبکههای اجتماعی و فضاهایی که به تعبیر عالمانه رهبر انقلاب بهعنوان «لغزشگاهها»از آنها نام برده میشود، با هدف دورماندن از پیشرفت و ترقی و توسعه در همه بخشها و حوزههایی که ملت ایران، مستعد و مستحق دستیابی به آنها هستند.
- تحریک و تهییج نخبگان و فرهیختگان علمی و فرهنگی و اجتماعی به تعارض با سیاستهای جمهوری اسلامی و بدبین سازی آنها به برنامههای تحول ساز نظام در دو سطح داخلی و خارجی.
- تبدیل فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به کمینگاهها و خاکریزهای مواجهه مستقیم با آرمانها و ارزشهای اسلامی و ایرانی، بهطوریکه نظام ناگزیر به انجام پاتک علیه تهاجمات نرم شود و بخشی از نیرو و توان خود را مصروف این عرصه کند، یا اینکه ناگزیر به محدودسازی پیامرسانهای خارجی شود و بهانهای دیگر به دست بوقهای تبلیغاتی دشمن بیفتد... (که البته این تهدید را میتوان تبدیل به فرصت کرد و با ظرفیت بخشی به پیامرسانهای داخلی در این میدان هم دشمن را ناکام ساخت)
- ایجاد شک و شبهه در تاریخ انقلاب اسلامی و ایجاد بدبینی به پیشاهنگان نهضت از طریق انتشار مطالب موهن و تصاویر ساختگی و... با این تصور که اصول انقلاب و مکتب و نهضت بینظیر اسلامی و انسانی در طول حداقل یکصد سال اخیر، زیر سؤال رفته و ملت ایران در این راه عظیم زمینگیر شود. (در ماههای اخیر، سندسازیهای جعلی و ساختگی با تصور تضعیف مبانی دینی و اعتقادی و اسلامی، در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی شدت گرفته و وهن به ساحت مقدس ائمه اطهار علیهمالسلام و پیامبران الهی بهویژه رسول اکرم(ص) دنبال میشود)
قطعاً ذیل این هشت مورد، موارد دیگری هم هست که باید مورد توجه قرار بگیرد و این ضرورت بیش از هر زمان دیگری احساس میشود که هوشیاری لازم در دو سطح مسئولان نظام و مردم، نسبت به توطئهها و تقلای آشکار و پنهان دشمنان تقویت شده و با بینه و برهان و روشنگریهای مؤثر، ترفند مهاجمان در شبهه افکنیها و ترویج مطالب باطل خنثی شود. ایمان و امید، هسته مرکزی حرکت انبیاء و اولیاء الهی بوده و امروز ، هوشمندانه از سوی رأس نظام جمهوری اسلامی مورد تاکید و توصیه قرار میگیرد که نباید از آن غفلت کرد و در مراقبت این دو با همه توانها و در تمام عرصهها کوشید.
- حمید هنرجو؛ نویسنده و پژوهشگر فرهنگی
نظر شما