۲۰میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده ساکن هستند

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از سکونت ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده خبر داد و گفت: در بافت‌های فرسوده اعتبارات مالی کاربرد ندارد و بیشتر به حل مشکلات نیاز است.

به گزارش شهرقشنگ آنلاین از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، سید مهدی هدایت روز پنجشنبه در جلسه کمیته نوسازی کلانشهر های کشور که با حضور مدیران عامل سازمان های نوسازی و باز آفرینی شهری ۱۴ کلانشهر کشور برگذار شد؛ گفت: دبیر کمیته نوسازی دبیرخانه کلانشهر های ایران سازمان نوسازی شهر تهران است و جلسه ای که امروز برگزار شد نیز از محل ابلاغ دکتر زاکانی به عنوان رئیس دبیرخانه کلانشهر های کشور بوده است.

وی افزود: حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور که حدود یک چهارم از کل جمعیت را شامل می شود در محدوده بافت فرسوده که هدف نوسازی، بهسازی و باز آفرینی شهری است، زندگی می کنند .

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: گروه هدف ما یک چهارم جمعیت کشور را شامل می شود. ما موانع نوسازی و باز آفرینی شهری را احصا کرده بودیم و امروز دستگاه هایی که می توانند در رفع این موانع تاثیرگذار باشند و یا اینکه موانع را خود ایجاد کرده بودند مانند وزارت میراث فرهنگی دعوت شده بودند.

وی بیان کرد: موانع به روز رسانی شد و در نهایت به یک بیانیه مشترک رسیدیم تا با همکاری کلانشهر های کشور در جهت رفع این موضوعات پیش برویم.

هدایت یادآور شد: بحث اول موضوع تسهیلات بود که هم باید سقف پرداخت آن بیشتر و هم کم بهره باشد و از همه مهمتر اینکه مدت باز پرداخت آن بلند مدت تر شود.

وی تاکید کرد: موضوع دیگری که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت، مرمت خانه های تاریخی و واجد ارزش است که درخواست کردیم تا ۳۰ هزار میلیارد تومان در این حوزه کمک مالی انجام شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه گفت: درخواست کردیم اراضی ای که در محدوده بافت های فرسوده در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، به شرکت های نوسازی واگذار شود تا بتوان در آن پروژه های پشتیبانی و خدماتی برای رساندن خدمت بیشتر در این بافت ها ایجاد کرد.

وی افزود: یکی از معضلاتی که تمام مدیران نوسازی کلانشهرها مطرح کردند، مشکلات مربوط به محدوده هایی که در کنار بافت های تاریخی قرار گرفته بود.

هدایت ادامه داد: از میراث فرهنگی خواستیم این بافت ها دوباره باز تعریف شود و تسهیلات منعطف تری را برای احیای لین بافت ها در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: همچنین تسهیلاتی فراهم شود تا ساکنان بافت های تاریخی با انگیزه بیشتری بتوانند اقدام به نوسازی کنند در حال حاضر ساکنان این بافت ها از زندگی عادی خود محروم شده و باید شرایطی فراهم شود تا انگیزه بهسازی و نوسازی خانه هایی که در بافت تاریخی قرار گرفته فراهم شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران یادآور شد: در نظر داریم تا در قالب طرحی تراکم اضافه ای که به عنوان یک عامل انگیزشی در احیای بافت های فرسوده محدوده های تاریخی می تواند عمل کند و حق مسلم شهروندان ساکن این محدوده ها است را به آنها در جاهای دیگر اعطا کنیم و مشوقی برای سرمایه گذاران شود که مقرر شد برای تمام کلانشهرهای کشور این مسأله پیگیری شود.

وی تاکید کرد: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد مربوط به ثبت و اسناد مالکیت بود. پروسه طولانی مدت اعطای سند در محدوده های بافت فرسوده و تاریخی از جمله مشکلات در حوزه نوسازی است که باید این روند تسریع شود.

هدایت گفت: موضوع دیگر اجرای ماده ۹ در بافت فرسوده بود. تصمیم گرفته شد تا برای تقویت قانون ماده ۹ در مجلس شورای اسلامی بتوانیم لایحه و طرحی را ارسال کنیم تا این مشکل نیز رفع شود.

وی افزود: موضوع مهم دیگری که در این جلسه مطرح شد مربوط به املاک سازمان اوقاف بود. بخش زیادی از املاک قرار گرفته در بافت فرسوده مربوط به سازمان اوقاف است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: ظرفیت هایی که این سازمان می تواند در احیای بافت فرسوده و تسهیلاتی که می تواند در این زمینه ایجاد کند مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا بر اساس سیاست جدید سازمان اوقاف برای اراضی ای که در بافت فرسوده دارند ارزش افزوده ایجاد کنند.

وی بیان کرد: حرایم درون شهری مانند راه آهن نیز مساله دیگری بود که مطرح شد. از دولت خواستیم تا براساس قانون حریم راه ها حرایم را اصلاح کنند به عنوان مثال در تهران در محدوده مناطق ۱۷ و ۱۸ به رغم اینکه خط راه آهن به زیر زمین کشیده شده اما حرایم آن هنوز باقی مانده و در نوسازی مشکلاتی را ایجاد کرده است.

هدایت یادآور شد: از کمیسیون ماده ۵ شورای عالی استان ها و شهر تهران درخواست کردیم تا احیای بافت فرسوده را در تهران و سایر کلانشهرها تسریع کنند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تاکید کرد: موضوع استفاده حداکثری از قانون جهش مسکن نیز مطرح شد و درخواست کردیم تا از این قانون حداکثر استفاده بشود تا ما بتوانیم ارزش افزوده را در بافت های فرسوده تزریق کنیم.

وی با بیان اینکه دبیر ستاد محلات کم برخوردار نیز در این نشست حاضر بودند، گفت: ۲ هزار محله کم برخوردار در کشور شناسایی شده و ظرفیت هایی در قانون بودجه کشور دیده شده است ما نیز در شهر تهران در منطقه ۱۲ و سایر مناطق از این ظرفیت ها استفاده می کنیم.

وی افزود: تسهیلات وام مسکن با بهره کم و اقساط بلند مدت نیز مساله دیگری بود که در این نشست مطرح شد. معاون مالی بانک مسکن در جلسه حضور داشتند که از دولت خواستیم در جهت افزایش تسهیلات در بافت های فرسوده تلاش هایی را انجام دهند.

هدایت ادامه داد: از وزارت کشور نیز درخواست کردیم تا با توجه به اینکه ساختارهای نوسازی ساختارهای یکسانی در کلانشهرها نیستند و این سازمان ها برای ماموریت بزرگ ساختارشان تعریف نشده است، به مانند شهر تهران؛ یک ساختار یکنواخت ایجاد کنند.

وی بیان کرد: ما امروز برای اولین بار به ظرفیت شهرداری ها تاکید کردیم بودجه عمرانی کلانشهرها در حال حاضر ۶ برابر بودجه عمرانی کشور است ما باید با توجه به کمبود اعتبارات دولت به اعتبارات مالی شهرداری های کلانشهرهای کشور توجه کنیم.

به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران؛ تمام کلانشهرها معتقد بودند در بافت های فرسوده بیشتر به حل مشکلات نیاز است تا اعتبارات مالی.

وی تاکید کرد: همچنین حساسیت مخاطراتی که در بافت های فرسوده قرار دارد باید توسط شهرداران و شوراهای اسلامی شهرها ایجاد شود و الگوهایی که شهر تهران در این زمینه دارد می تواند تجربه مفیدی برای سایر کلانشهرهای کشور باشد.

هدایت درباره زمان اجرایی شدن بیانیه کمیته تخصصی بافت فرسوده کلانشهرهای ایران توضیح داد: در اولین نشستی که شهردار تهران حضور دارد بیانیه امروز قرائت می شود و در کمیته های تخصصی ظرفیت های اجرایی آن دنبال می شود.

۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۶
کد خبر: 4288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =